Odunluk, Liman Cd. 17C, 16610 Nilüfer/Bursa

Sağlıklı ve mükemmel dişlere sahip olmak güzel bir gülüşün ve estetik bir görünümün de anahtarıdır. Bu nedenle pek çok insan dişlerini beyaz tutmak için ekstra çaba harcar. Bakım, günlük temizlik ve diğer işlemler bunun bir parçasıdır. Fakat dişlerde oluşan beyaz lekeler oluşumu bütünlüğü bozup rahatsız edici bir duruma sebep olabilmektedir. Bunlar çürük belirtisi olabileceğinden deformasyonun nedenini saptamak önemlidir. Dişlerde beyaz lekelerin oluşması estetik açıdan da olumsuz bir görselliğin karşımıza çıkıyor olmasını mümkün kılmaktadır.

Dişlerde Oluşan Beyaz Lekeler Oluşumu

Farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilen bu durum için diş hekimine başvurmak yararlı olacaktır. Yapılan muayenelerin ardından tedavi için doğru yöntemin seçilmesi mümkündür. Lekeler ilk adımda tebeşire benzer bir yapıda olabileceği gibi sert dokularda oluşan yapısal bozukluklar nedeniyle de görülebilir. Dişlerde beyaz lekelerin oluşması süreci uzun bir zaman dilimi içerisinde de gelişebilmektedir.

Hem süt dişlerinde hem de daimi dişlerde görülebilmektedir. Süt dişlerinin ilk çıktığı zamanlarda bebeklerin gece emzirmeleri veya biberonla yedirilmesine bağlı olarak dişlerde oluşan beyaz lekeler görülebilir. Tedavinin aksatılması durumunda lekeler çürüklere dönüşerek kırıklara neden oluyor. Ek olarak ağız solunumu gerçekleştiren kişiler de ağız kuruluğunun oluşturduğu çürük oluşumları daha yaygındır. Ön dişlerdeki çürüklerin ilk aşamasında görünü hale gelirler.

Dişlerde Oluşan Beyaz Lekeler Bursa

Beyaz Lekelerin Nedenleri Hakkında

Genellikle bu soruna neden olan unsurlardan biri aşırı asitli içecek ve yemek tüketimidir. Zira asidin diş minesine zarar verdiği bilinmektedir. Şeker oranı yüksek şekilde beslenmek asidik plak oluşumuna sebebiyet verir. Ayrıca bu durum dişlerde oluşan beyaz lekeler haricinde sıcak ve soğuk hassasiyetine de neden olabilir.

Dişleri güçlendiren ve çürümeyi önleyen florürün fazlası ters bir etki yapmaktadır. Bu da renk değişimlerine ve çürüklere neden olur. Bir diğer neden ise plak birikimidir. Düzenli bakımı yapılmayan dişlerde yaygındır. Diş ipi kullanmamak ve kötü hijyen sonucu ortaya çıkıyor. Diş teli kullanmanın yan etkisi de olmaktadır. Geceleri ağzı açık uyumak diş minesinin yüzeyinin deforme olmasına neden olacaktır.Diş tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Beyaz Lekeler Nasıl Tedavi Edilir?

Kişinin rahatsız hissetmesine neden olan bu sorun yaygın görülmektedir. Bu nedenle problemin çözümü için çeşitli tedavi seçenekleri bulmak mümkün olmaktadır. Hekim kontrolünde yapılması gereken tedavilerde kişinin sağlık durumu ve sorunun kökenine göre bir işlem yapılır. Beyazlatma işlemi bunlardan biridir. Rengin dengelenmesini ve diş renklerin tüm bölgelerde aynı olmasını sağlamaktadır.

Lekenin boyutuna bağlı olarak diş hekimi porselen kaplama yöntemini önerebilir. Bu metotta dişlerin yüzeyi kalıcı olarak özel porselenle kaplanır. Dişlerde oluşan beyaz lekeler oluşmasının önlenmesinde doğru ve düzenli hijyen koşullarının sunulması büyük önem taşır. Diş ipi kullanımı bir alışkanlık haline getirilmelidir. Ayrıca sağlıklı beslenmeyi hayata adapte etmek de sorunların çözümünde önemli bir etki yaratacaktır.Hastalarımızın tedavi süreçli için İnstagram adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

0224 453 00 99