Bursa Diş Hastanesi
Dişleri kaybetmeden ağız ve diş eti sağlığına önem vermek gerekir. Dişlerinizle sıkıntı yaşıyorsanız Bursa diş hastanesi cerrahi klinik servisine giderek problemin kaynağını araştırabilirsiniz. Cerrahi servisi çene, ağız ve dişlerinizi inceleyerek hastalığın teşhisini yaparak tedavi aşamasını başlatır. Alacağınız diş tedavisinde dişlerinizi kaybetmek en son seçenektir.
Dış çekim işlemleri mecbur kalınmadığı zaman yapılmaz. Çekimden önce yapılan bazı işlemler yetersiz kalırsa son çare olarak yapılmalıdır. Cerrahi servisi sorunun kaynağını bulduktan sonra sizi ilgili servise yönlendirecektir. Bursa diş hastanesi konusunda her zaman ayrıcalıklı fırsatların bulunduğu bir bölge olarak karşımıza çıkmaktadır.
Bursa Diş Hastanesi Çene Cerrahisi
Çene yapısı diş ve diş eti sağlığında önemli belirleyici faktörlerdendir Bursa diş hastanesi servislerinden çene cerrahi kliniği komplike olmuş gömülü diş çekimleri, bu dişlerin köklerde bıraktığı kalıntılar ve kırıklarını çıkarılması tedavileri yapar. Bu şekilde yaşanan sağlık sorunları diş köklerinin uçlarında enfeksiyon birikmesine sebep olur.
Kök ucu lezyon tedavileri bu enfeksiyonların yok edilmesine katkı sağlar. Kök ucu lezyon tedavisi oluşan apseleri yok etmiyorsa medikal veya cerrahi yoluyla tedavi süreci başlar. Çene ve yüz bölgesinde bulunan yumuşak dokulara enfeksiyoz, viral veya fungal tedavileri yapılır.
Kimlere Protez Yapılır?
Kliniklerde 65 yaş üstü hastalara protez yani takma dişler yapılır. Protez işlemi için mutlaka randevu sistemine uymak gerekir. Bursa diş hastanesi genel cerrahi kliniği gerekli değerlendirmeyi yaptıktan sonra hastayı protez kliniğine yollayarak diş yapma sürecini başlatır. Protez kullanırken dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu unutmayın.
Protezin sağlıklı ve hijyenik kullanılması gerekir. Protez kullanan kişilerde tükürük bezleri uyarılacağından dolayı tükürük miktarı artabilir. Bu durum zaman içerisinde geçecektir. Ancak hijyenik koşullara dikkat edilmesi gereken durumdur.
Protezlerle sert kabuklu yiyecekler yememelisiniz. Protezin kullanılmaya başladığı haftalarda ağızda yaralar çıkar. Bu yaraların tedavisi için mutlaka doktora başvurulması gerekir. Yaralar sebebiyle protez ağızdan çıkarılmamalıdır.Tedavilerimiz hakkında detaylı bilgi için hizmetlerimize göz atabilirsiniz.
İmplantoloji Nedir?
Protez ile implant aynı şey değildir. Protez birden fazla takma diş iken implant eksik dişlerin yokluğunu gidermek amacıyla yapılır. Eksik dişleri tamamlamak için çene kemiğine yerleştirilen vida şeklindeki diştir. Bu dişler titanyum materyalinden yapılan diş köküdür. Yapay bir diştir.Hastalarımızın tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgi için İnstagram sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.